Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlágr kola patří po těsném vítězství Rosenborgu

Rosenborg - Strømsgodset 1:0 (1:0)

Velmi důležité tři body zůstávají na Lerkendalu, Rosenborg porazil vedoucí Godset. A nebuďme skromní, výhra byla zcela zasloužená. A mohla či měla být i vyšší.

Trenér Hansen překvapil přítomné diváky již svým výběrem brankáře pro tento duel, před prozatím spolehlivě chytajícím Lundem Hansenem dostal přednost Švéd Örlund, který ovšem příliš práce neměl. Velkou zásluhu na tříbodovém importu do trondheimského rozpočtu měla obrana, navrátilec z reprezentačního srazu Gamboa dal vzpomenout na své tradičně kvalitní výkony, stabilní stoperská dvojice Reginiussen - Strandberg taky víceméně zvládala nájezdy hostujících útočníků.

Do větších šancí se v zápase dostávali ale domácí hráči. Tarik Elyounoussi při vědomí své derniéry v dresu Rosenborgu chtěl moc vstřelit svůj rozlučkový gól, ale v cestě mu stál nejen hostující gólman, ale i tyč branky drammenské družiny. A když už poločas spěl k výsledku 0:0, rozhodl se s tím něco udělat současný tahoun Rosenborg Mike Jensen. Ten dostal přihrávku do vápna, přiblížil si míč k brance a za nezájmu obránc z úhlu prostřelil brankáře Kwaraseye - 1:0.

Ve druhé půli měly obě strany další šance ke změně skóre, ovšem ani Mikael Dorsin po pěkném individuálním průniku, ani cca pět minut před koncem zakončující Boateng nedokázali dopravit míč za záda protivníkova brankáře. Zápas skončil vítězstvím domácích v poměru 1:0. V tabulce to znamená stáhnutí ztráty na vedoucího soupeře na dva body, ale takové počty jsou ještě docela předčasné, neboť liga má před sebou ještě více než polovinu svého průběhu.

B.: 44. Mike Jensen
Sestava RBK: 
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud (78. Ole Selnæs), Mike Jensen, Jonas Svensson (90. Per Verner Rønning) - Tobias Mikkelsen, Nicki Bille, Tarik Elyounoussi
Rozhodčí: Svein Oddvar Moen
Diváci:
19 063


Na Lerkendalu se po delší době objevila kartoniáda i na jedné z dlouhých tribun (autor foto: Thomas Karlsen, rbkweb.com)

rbk.pngstromsgodset.png 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář