Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn novinek z posledních dní

A-tým Rosenborgu se ve čtvrtek 6. prosince utká ve svém závěrečném utkání roku 2012 na německé půdě s domácím Bayerem Leverkusenem. Hráči odlétají na letiště Kolín nad Rýnem/Bonn ve středu v poledne, ovšem pro některé z nich se jedná o derniéru v dresu RBK. Více v novinkách:

Prica se loučí

Po Steffenu Iversenovi se s trondheimským dresem loučí další úspěšný útočník. Švédský kanonýr Rade Prica v týmu k poslednímu dni tohoto roku končí, o své budoucnosti ale jasno ještě nemá: "Jsem otevřen všemu, mám docela chuť na nějaké dobrodružství. Musí to být ovšem přípustné i pro rodinu. Mám pocit, že se přesunu pryč ze Skandinávie."

Prica za svou trondheimskou kariéru nastřílel v bílo-černém dresu celkem 57 ligových branek ve 104 zápasech, přidal k tomu šest zásahů v evropských pohárech a čtyři góly v poháru národním. Rademu tímto děkujeme a přejeme hodně štěstí v dalším působišti!

Dočkal, Örlund i Strandberg pod kudlou

Hned tři základní stavební kameny jedenáctky Rosenborgu se nezúčastní posledního evropského vystoupení svého klubu v této sezoně. Bořek Dočkal již po zápase s Rapidem Vídeň odletěl do Česka, aby se zde podrobil odstranění vleklých problémů s kýlou. Daniela Örlunda trápí koleno, Stefana Strandberga zase kyčel. Všichni tři jmenovaní jsou již nyní v procesu pooperační rehabilitace, měli by být připraveni na start nového roku.

Junioři postupují v NextGen Series

Prohrou 1:3 na hřišti milánského Interu zakončili mladíci Rosenborgu (U19) základní skupinu juniorské obdoby Ligy mistrů. Ovšem díky deseti bodům nasbíraným z drtivé většiny za tři domácí vítězství se RBK podívá do osmifinále. V dresu Rosenborgu září především Vajebah Sakor, o jehož dalším angažmá v klubu se stále jedná. RBK nabízí tomuto teprve šestnáctiletému borci profesionální smlouvu a místo v A-týmu.

sakor
Vajebah Sakor

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář