Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn novinek

23. 10. 2012

Změna u asistentů

V uplynulých dnech jsme zaznamenali rošádu v sestavě asistentů trenéra Jönssona. Dva dosavadní - Trond Henriksen a Trond Nordsteien - získali nové pozice. Henriksen je nově specialista na hráčský rozvoj a vyhledávání nových talentů - toppspillerutvikler, tuto pozici přebírá právě po Nordsteienovi, ten se stává hlavním koučem druholigového Ranheimu. Na uvolněný post asistenta trenéra přichází Bård Wiggen, který naposledy spolupracoval u bundesligového 1.FC Köln s dalším Norem Ståle Solbakkenem.


Bård Wiggen (vlevo) spolupracoval se S. Solbakkenem v Kodani i Kölnu


Béčko ukončilo soutěžní sezonu

Zápasem proti Kristiansundu se uzavřel třetiligový rok pro rezervní tým Rosenborgu. Výhrou 2:1 nad konečným vítězem soutěže si RBK "B" zajistil šesté místo ve čtrnáctičlenné tabulce se ziskem 38 bodů z 26 duelů. Druhou ligu si příští rok zahraje další lokální klub - Kristiansund. Kromě něj do Adeccoligy z dalších tří skupin postupují Elverum, Vard Haugesund a Follo.


Ranheim stále bojuje o Tippeligu

Trondheim viděl kromě souboje RBK se Sandnesem v uplynulém víkendu i další boj o čelní příčky. Ve druhé lize přivítal Ranheim seveřany z Bodø/Glimt. Zápas skončil výsledkem 1:1, oba soupeři mají shodně 42 bodů a jsou seřazeni na 5. a 6. příčce tabulky. Jistým postupujícím se stal tři kola před koncem Start Kristiansand, který strávil ve druhé lize po loňském sestupu pouhou sezonu. Druhý je Sarpsborg 08, také nedávný účastník nejvyšší soutěže, z této pozice se také postupuje přímo do Tippeligy. Třetí až pátá příčka znamená baráž hraná se třináctým týmem nejvyšší soutěže. Kromě Ranheimu a Bodø/Glimt mají zálusk minimálně na barážové příčky ještě Mjøndalen, Sandefjord, Ullensaker-Kisa a HamKam.

Zdroj foto: aftenposten.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář