Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trenér řeší kromě problémů na hřišti i ty v kabině

17. 4. 2013

Dva hráči Rosenborgu, kteří například v loňské sezoně patřili do základní sestavy, se na počátku letošní ligové soutěže nemohou smířit s rolí náhradníků. Ve druhém kole se Bořek Dočkal poprvé za dobu svého působení v Rosenborgu posadil na lavičku náhradníků, z níž ve druhém poločase nasoupil na hřiště místo kolegy Mikkelsena. Bořek Dočkal pak bergenskému Brannu vstřelil branku na 3:0, ovšem příliš svou radost světu neukázal. Trenér tento výstřelek vztáhnul jako revoltu proti svému rozhodnutí posadit českého reprezentanta mezi náhradníky, Dočkal poté musel vyslechnout důrazné upozornění z úst samotného kouče Hansena i sportovního ředitele Hoftuna.

Samotný Per Joar Hansen se po zápase vyjádřil následovně: "Žádný hráč Rosenborg se takhle chovat nemá, žádný!" Případ se zdá být po pohovorech hráče s oběma představiteli klubu uzavřený, i když Bořkova odpověď na dotaz norských novinářu, zda bude při příštím gólu slavit, nezněla moc přesvědčivě: "Určitě budu slavit, protože to Perry řekl. Pokud chci zůstat v Rosenborgu, musím." Nutné ovšem připustit, že výše uvedená vyjádření jsou velmi jednoduše "zmanipulovatelná", jelikož se jedná o překlad z Bořkovy angličtiny do norštiny, takže celá myšlenka může vyznít poněkud jinak, než byla zamýšlena. Bořek se na lavičku posadil i v dalších dvou zápasech, kdy RBK zvítězil 4:0 na hřišti Sogndalu (Dočkal střídal v půli Svenssona) a remizoval doma s Kristiansandem 1:1 (Bořek na hřišti opět místo Svenssona od 53. minuty). Je zcela zřejmé, že tento český záložník stojí na úplném pomezí základní jedenáctky, v níž bojuje o místo s Jonasem Svenssonem. 

Zápasu Rosenborg s Brannem se mimochodem týká i problém s Nicky Billem, který se vehementně rozčiloval, když jej trenér střídal. 


Bořek Dočkal a jeho ne-oslava vstřelené branky do sítě Brannu

Druhou kauzu bychom mohli označit jako "Paličatý John". Nigerijský útočník John Chibuike není také spokojen se svou současnou pozicí v týmu. Nastoupil zatím pouze do dvou zápasů, v obou se dostal na hřiště v cca 75. minutě. Ve čtvrtém ligovém duelu proti Startu Kristiansand jej trenér Hansen chtěl také poslat na hřiště ke konci duelu, ovšem na výzvu "jdi se rozcvičit" uslyšel Chibuikeho "ne".

"Je to zcela neakceptovatelné, tohle nikdo od profesionálního fotbalisty nečeká," nebral si servítky kouč Rosenborgu. Samotný Chibuike se k celé věci postavil následovně: "Už jsem se několikrát během toho zápasu rozcvičoval a doufal jsem, že si zahraju víc než jen pár minut. Byl jsem frustrovaný z toho, že sedím na střídačce, takže jsem trenérovi, který mě požádal, zda bych se znovu šel rozcvičit, klidně odmítl." Celého případu lituje hlavně sám hráč, který se spoluhráčům i trenérovi omluvil. 

Snad se ani jeden z výše zmiňovaných problémů neprojevil a neprojeví na atmosféře v kabině. Rosenborg má v letošním roce velice silnou ofenzivní sestavu, v níž ovšem ani ty největší hvězdy nemají zaručené místo. Nově nastolený herní systém 4-3-3 zdá se lépe vyhovuje hráčům, kteří do týmu nastoupili během zimní přestávky. Je otázkou, jak bude základní sestava RBK vypadat v desátém či patnáctém kole. Dovolil bych si tvrdit, že zrovna Bořek Dočkal se mezi jedenáct vyvolených brzy vrátí.

Zdroj foto: aftenposten.no

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář