Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upachtěná výhra nad Sandnes posílá RBK do čela ligy

19. 10. 2012

Rosenborg - Sandnes Ulf 2:0 (1:0)

Cristian Gamboa a Tarik Elyounoussi sice v posledních zápasech patřili bezpochyby do základní sestavy RBK, ovšem pro duel s předposledním Sandnesem se rozhodl trenér Jönsson ušetřit těmto dvěma reprezentantům síly, a posadil je na lavičku. Ale trenér míní, zranění mění, a tak Gamboa byl už po půl hodině hry nucen nastoupit do mače, z něhož neexistovalo z pohledu domácích jiné východisko než tři body.

Cesta k vítězství byla trnitá. V prvním poločase často fanoušci nabádali své miláčky k větší bojovnosti, fotbalisté ale předvedli přehlídku nepřesných přihrávek a vypuštěných soubojů. Hosté byli v prvním poločase možná aktivnějším týmem, občas se stávalo, že na pěkných pár desítek sekund uzavřeli velkého favorita na jeho obranné polovině. Naštěstí je ofenziva nováčka soutěže velmi limitovaná, takže k výraznějšímu ohrožení Örlundovy svatyně vlastně ani nedošlo.

Zato ve 43. minutě se mohli radovat domácí fanoušci. Ve vápně zahrál rukou obránce Aanestad, tento přestupek z penalty v klidu potrestal svým desátým gólem v ligové sezoně Bořek Dočkal - 1:0. Zanedlouho se Dočkal také po hře rukou podíval zblízka na žlutý kartonek, tento znamená nucený odpočinek pro příští veledůležitý duel na hřišti Molde...

Ani druhá polovina souboje druhého s předposledním příliš nenadchla. Rosenborg hrál účelně, soupeř už se nedostával tolik do hry. Šance, z nichž by mohl padnout gól, dokážeme spočítat na prstech jedné ruky. Zajímavá byla Reginiussenova hlavička po Dočkalově centru, docela blízko zvýšení skóre byl v 80. minutě  i Elyounoussi. Jak se střílejí branky musel svým spoluhráčům ukázat kapitán Mikael Dorsin, jenž stál na konci pěkné akce, kdy míč po ose Dočkal - Chibuike - Dočkal - Chibuike dostal právě k tomuto levému obránci, který zakončoval do horního rohu McDermottovy branky - 2:0.

RBK se v předehrávce dokázal vypořádat s rolí favorita, i když bychom mohli ve hře (dočasně) prvního týmu tabulky najít velké rezervy. V neděli se utká Godset s Molde, remíza by nám rozhodně vyhovovala. A příští kolo čekáme další šlágr v podobě souboje Molde s RBK!

B.: 43. Bořek Dočkal (z pen.), 82. Mikael Dorsin
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland (32. Cristian Gamboa), Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Ole Kristian Selnæs, Mikkel Diskerud - Bořek Dočkal, John Chibuike, Daniel Fredheim Holm (65. Tarik Elyounoussi) - Rade Prica (76. Steffen Iversen)
Rozhodčí: Espen Berntsen
Diváci: 12 551

 rbk.pngsandnes.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář