Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve šlágru kola uhrál RBK cenný bod

Strømsgodset - Rosenborg 2:2 (1:1)

Veledůležitý zápas se v rámci 19. kola hrál ve městě Drammen, kde domácí Godset hostil vedoucí tým tabulky, který přijel jak jinak z Trondheimu. Rosenborg cestoval na jih Norska s vědomím, že i remíza bude velmi příznivým výsledkem, který ponechá černo-bílé na čelním místě ligového pelotonu.

Diváci na zaplněném Marienlyst Stadionu viděli oboustranně ofenzivní fotbal okořeněný čtyřmi brankami. Rosenborg se přesně po půlhodině hry dostal do vedení zásluhou Toreho Reginiussena, který se po anomálii v minulém kole, kdy skóroval střelou ze střední vzdálenosti, vrátil ke svému typickému zakončení - hlavičkou. Jakmile tento obrovitý stoper dostane ve vápně trochu prostoru, neváhá a skóruje - 0:1. Jenže skoro z protiútoku se šikovně trefil Ola Kamara, jedna z ofenzivních perel domácícho týmu. Diváci šíleli, Godset hned vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase dokázali domácí zcela otočit stav duelu. K přímému kopu zahrávanému ze vzdálenosti cca 25 metrů se postavil někdejší útočník RBK Storflor a brankář Örlund plachtil za míčem marně, balon skončil po krásné střele v síti - 2:1. Po inkasovaném gólu byla obrana RBK v jednom kole, a přiznejme si to, často nestačila čelit nájezdům domácích borců. V 58. minutě se Stefan Johansen ocitl tváří v tvář Örlundovi, jenže naštěstí pro nás trefil jen tyč napínající síť za brankovou čarou. V té době bylo dílem štěstěny, že RBK neinkasoval třetí ránu do vazu.

Ofenzivní hru hostů oživilo střídání, kdy nevýrazného Mikkelsena (jak jinak...) střídal John Chibuike. Nigerijský útočník v 71. minutě srovnal povedenou a nekompromisní ranou na 2:2. RBK vycítíl, že remíza je pro něj úspěchem, a tak se soustředil už spíše na obranu. To se mohlo vymstít v nastaveném čase, kdy domácí dokázali dopravit míč do sítě, ale pro ofsajd byl gól odvolán.

Rosenborg se tak dále sluní na první příčce ligové tabulky, dva body před Godsetem a s náskokem sedmi bodů na třetí Aalesund. Vedoucí dvojice se stále drží odděleně od zbytku ligy. Dá se čekat, že dva body rozdílu budou ještě v poslední třetině soutěže změněny na jednu či druhou stranu, ovšem doufáme, že náskok bude přibývat ve prospěch RBK. Formu na to družina trenéra Hansena má.

B.: 32. Ola Kamara, 53. Øyvind Storflor - 30. Tore Reginiussen, 71. John Chibuike
Sestava RBK: Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Mikkel Diskerud (57. Daniel Berntsen), Jonas Svensson - Nicki Bille Nielsen, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen (62. John Chibuike)
Rozhodčí: Svein Oddvar Moen
Diváci: 7 471

stromsgodset.pngrbk.png

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář