Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítězný i rozpačitý vstup do pohárů

Crusaders - Rosenborg 1:2 (1:0)

Hráči Rosenborgu splnili v Belfastu roli favorita a v prvním předkole Evropské ligy zdolali domácí poloprofesionální celek Crusaders FC v poměru 2:1. Ovšem vítězství se nerodilo vůbec lehce, hostující ekipa totiž musela otáčet nepříznivý výsledek.

Jinak ale můžeme výhru RBK považovat za zaslouženou. Ve všech statistikách byli hosté lepší, ovšem radost si užila nejprve zhruba dvoutisícovka severoirských fanoušků. Jordan Owens se z hranice vápna dokázal s míčem pomazlit natolik, že ten přeloboval brankáře Lunda Hansena a skončil v síti - 1:0. RBK těsně před odchodem do kabin srovnal na 1:1 z kopačky Johna Chibuikeho. Právě tento Nigerijec byl jedním z hráčů, kteří do ligových zápasů v základu nenastupují, ovšem v tomto pohárovém duelu dostal šanci, stejně jako mladí záložníci Selnæs a Berntsen nebo stoper Rønning. Ve druhém poločase se Rosenborg ještě zlepšil, z čehož rezultovala branka na 1:2 ze Svenssonovy kopačky, celá gólová akce byla velmi pohledná.

Rosenborg zvítězil 2:1 a v odvetě, která se odehraje ve čtvrtek 11. července na Lerkendalu, by měl splnit jasnou roli favorita a dalším vítězstvím připsat nejen postup do 2. předkola, ale i body do pohárového koeficientu. Bohužel těžší práci bude mít druhý norský zástupce v této fázi EL, Tromsø doma podlehlo slovinskému Celje 1:2 a musí se v odvetě vytasit s mnohem lepším výkonem. 

B.: 22. Jordan Owens - 45. John Chibuike, 77. Jonas Svensson
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Jonas Svensson (83. Mike Jensen), Ole Selnæs (85. Stefan Strandberg ), Daniel Berntsen (90. Tobias Mikkelsen) - John Chibuike, Nicki Bille, Bořek Dočkal
Rozhodčí: Hugo Miguel (Portugalsko)
Diváci:
 cca 2 000

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář