Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Polska s remízou 1:1

Legia Varšava - Rosenborg 1:1 (1:0)

Z horké polské půdy si fotbalisté Rosenborgu do odvety přinášejí velmi příznivý výsledek 1:1. O gól se v dresu norského týmu zasloužil Bořek Dočkal, který se drží na samotném čele střelců letošního ročníku Evropské ligy.

V bouřlivé kulise se opřeli nejprve do útočných zbraní domácí fotbalisté, ovšem jejich největší šancí ze samého úvodu duelu byla střela z třiceti metrů, kterou těsně vedle Örlundovy branky vyslal Ljuboja. Poté se začali osmělovati trondheimští, Henriksenovu tečovanou střelu v sedmnácté minutě musel vytahovat na roh brankář Kuciak.

Poté přišla již první tutovka duelu. Kucharczykovu střelu z pětadvaceti metrů zastavilo břevno, míč spadl přímo před hlavičkujícího Ljuboju, který poslal míč nad branku. Pak se střídaly pološance na obou stranách, aby tři minuty před koncem poločasu přišla úvodní branka duelu. Hráči Legie si poslali míč podél celého pokutového území ze své pravé strany na levou, kde už čekal připravený Jakub Kosecki a technickou ranou k tyči zaznamenal první změnu skóre - 1:0.

Druá polovina duel probíhala v podobném duchu jako její starší sestra. Ani jeden tým se neuchýlil k přílišné defenzivě, ovšem nutno uznat, že větší šance měli na svých kopačkách a hlavách domácí fotbalisté. Kupříkladu v 65. minutě neuspěl před odkrytou bránou Ljuboja, Koseckého o pár minut poté vychytal Örlund.

Jako předehra vyrovnávací brance mohly sloužit šance RBK, kdy se nejprve po rohovém kopu přímo před slovenským gólmanem Kuciakem objevil Dorsin, na míč však těsně nedosáhl. Zanedlouho se zastřeloval Bořek Dočkal, z podobné pozice jako Koseci při svém gólu ale český záložník přesně netrefil. Chuť si ovšem mohl spravit zanedlouho.

To se na hranici velkého vápna odrazil míč po hlavičkovém souboji, Bořek Dočkal si jej sklepnul na svou levou nohu a po ráně k tyči ztišil jinak burácející stadion - 1:1. Ještě slavnější mohl být český fotbalista po střele z přímého kopu v 88. minutě, vyprášil ale jen Kuciakovy rukavice. Velkou šanci na domácí straně měl v posledních vteřinách duelu Saganowski, z pár metrů ale hlavou vůbec netrefil branku.

1:1 je super výsledek, za připomenutí stojí i úspěchy dalších dvou norských zástupců v posledním předkole Evropské ligy. Molde si doma poradilo s nizozemským Heerenveenem v poměru 2:0, Tromsø také na domácím hřišti přestřílelo srbský Partizan 3:2.

B.: 42. Jakub Kosecki - 80. Bořek Dočkal
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Mikael Dorsin, Tore Reginiussen, Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, Daniel Fredheim Holm (74. Rade Prica) - Markus Henriksen - Tarik Elyounoussi
Rozhodčí: Aleksandar Stavrev (Makedonie)
Diváci: 22 000


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář