Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závěrečná půlhodina přinesla alespoň bod

Aalesund - Rosenborg 2:2 (1:0)

Zajímavý výsledek přivezli fotbalisté Rosenborgu z půdy kvalitního Aalesundu. Remíza 2:2 byla nakonec podle průběhu zápasu zasloužená, i když si fanoušci hostujícího celku přišli na své až v závěrečné půlhodině. Aalesund ovládl první půli i úvod poločasu druhého, Rosenborg pak po dobře vybraných střídáních převzal iniciativu a domácí se stěží dostávali na útočnou polovinu.

Leke James a Fredrik Carlsen svými brankami dostali domácí tým do vedení 2:0 a v tu dobu se zdálo, že tým vedený Janem Jönssonem držel zápas zcela ve svých otěžích a komplikace už nepřipustí. Ovšem to byla chyba lávky. Mike Jensen byl nahrazen Ole Selnæsem, ten mohl popustit uzdu svým rozehrávačským schopnostem, ještě předtím hned po přestávce do zápasu naskočil John Chibuike, jenž byl také velmi výrazným mužem v dresu RBK.

Trenér Hansen do druhého poločasu změnil rozestavení 4-3-3 na 4-4-1-1 a hned to neslo své ovoce. V 65. minutě ukázal naplno své schopnosti Bořek Dočkal, který vtipně pronikl až před brankáře domácích, ten Dočkalovu technickou střelu ještě vyrazil, pro Aalesund bohužel jen před Elyounoussiho, který jednoduše doklepával do prázdné branky - 2:1. Zanedlouho využil Mikkelsenovo vybídnutí přesnou střelou Chibuike, stav 2:2 a cca dvacet minut do závěrečného hvizdu vliv hostům do krve vlnu optimismu.

Rosenborg dál tlačil, ovšem hráčům již ubývaly síly. Rozhodnutí na své kopačce měl Selnæs, který v samém závěru orazítkoval střelou ze střední vzdálenosti tyčku. Víc už se nestalo. Ovšem Rosenborg svou aktivitou ve druhém poločase opět fanoušky rozveselil, s takovým výkonem a s pomyšlením na to, že příště budou moci nastoupit i Reginiussen a Bille Nielsen, se dá od příštího zápasu s Tromsø očekávat opět zábava. Ta na Lerkendalu poslední dobou absentovala.

B.: 26. Leke James, 52. Fredrik Carlsen - 65. Tarik Elyounoussi, 72. John Chibuike
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud (46. John Chibuike), Mike Jensen (61. Ole Selnæs), Jonas Svensson - Bořek Dočkal, Tarik Elyounoussi, Tobias Mikkelsen
Rozhodčí:
Svein-Erik Edvartsen
Diváci:
9 385

aalesund.pngrbk.png 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář